Syntymäpäiväni kunniaksi teimme paikalla olevien perheenjäsentemme kanssa yhden yön yli kestäneen pikavisiitin San Diegoon ja La Jollaan. Vaikka sää ei täysin matkaamme suosinutkaan sadekuurojen vuoksi, visiitti oli onnistunut; etukäteen vain yhdeksi yöksi varattua hotelliyöpymistä olisimme mieluusti jatkaneet pidempäänkin. Lisäjuttua noista upeista seuduista alla näkyvien kuvien teksteissä ja kuvasarjan alapuolella.
a-room-with-a-view-at-shelter-island-san-diego
Vierailumme ensimmäinen kohde oli San Diegon vanha kaupunki, San Diego State Historic Park, jonne espanjalaiset perustivat ensimmäisen luostarilaitoksen ulkopuolisen siirtokunnan 1700-luvulla ja vuonna 1769 maa sai nimen Kalifornia. Tämä siirtokunta paloi pahoin vuonna 1872 ja suurin osa taloista tuhoutui. Old Town -alueen yläpuolisella Presidio-kukkulalla sijaitsi Kalifornian ensimmäinen luostari ja mäen upeat viktoriaanisen ajan talot on koko Old Townin tapaan entisöity muinaiseen loistoonsa. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!
San Diego on erittäin merellinen kaupunki ja mekin valitsimme majapaikaksi BestWestern -ketjuun kuluvan Island Palms and Marina -hotellin, joka sijaitsee noin viiden mailin päässä kaupungin keskustassa San Diego Bayn pohjoisreunalla olevalla hienolla Shelter Islandilla. Tämä kapea saari tarjoaa upeat näkymät niin keskustan pilvenpiirtäjäaluelle, valtavaan huvivenesatamaan ja San Diego Bayn sisääntuloväylää rajaavaan Point Loma -niemeen. Saarella on myös mukavat puisto- ja ulkoilualueet sekä lämpimämpiä säitä ajatellen pieni hiekkaranta.
Keskellä suurta lahtea on Coronado Island, jolla sijaitsee Yhdysvaltain armeijan tukikohta ja Navyn lentoasema; Point Loma -niemellä on myös sotilasalue, josta ilman lupia pääsee käymään vain Navyn valtavalla sankarihautausmaalla. Näin vierailijana jäin ihmettelemään, miten armeija on vallannut ehkä upeimmat paikat koko lahden alueella. Point Loman kärjen Cabrillo National Monumentilta (espanjalainen Cabrillo aikanaan “löysi” Kalifornian 1542) on upeat näkymät koko San Diegon lahdelle – valitettavasti vain alueen sisäänpääsymaksu on turhan korkea.
San Diegon metropolialueeseen kuuluu käytännössä myös rannikkoa pohjoiseen vain runsaat kymmenen kilometrin päässä oleva La Jolla, jonne suuntasimme lähtöpäivänä. Tämä pikkukaupunki on tunnettu kaikkialla Kaliforniassa upeista rannoistaan ja varakkaiden ihmisten taloistaan. Me nautimme paikalla lounaan erinomaisessa Georges-ravintolassa heidän terassiltaan, josta on upeat näkymät jyrkkien kalliorinteiden alla olevaan rantaan. Kävelyretki rannalla hetkittäisestä tihkusateesta huolimatta oli mukava kokemus, kun kalloilla oli lokkien, pelikaanien ja merimetsojen lisäksi loikoilemassa runsaasti merileijonia – en ollut itse noita luonnossa ennen nähnytkään.
Paluumatkamme sujui sateesta ja tulvavaroituksista huolimatta hyvin aina Palm Springsin alueelle asti. Mutta kun yritimme kääntyä Interstate 10 -valtatieltä liittymästä kohti Palm Springsiä, tuloksena olivat kyltit ja esteet “Tie poikki” ja edessäpäin näkyi mutavyöryn peittämä tie. Sama seuraavassa liittymässä eli kaksi kolmesta kaupungin liittymästä oli poikki. Jouduimme ajamaan noin 50 kilometrin mittaisen ylimääräisen lenkin päästäksemme perille, mikä onnistui lopulta ihan hyvin. Näissä rutikuivissa maisemissa vuorten juurella yllätykset siis voivat tulla todella yllättäen!